Lizzie ontwikkelt app die aangeeft waar afval in het water drijft


Dan een inspirerend verhaal over de Britse Lizzie Carr. Zij komt de gekste dingen tegen terwijl ze op haar paddleboard door de grachten van Londen vaart van motorkappen tot bloempotten. Nadat ze genas van kanker, besloot Lizzie haar leven om te gooien. Ze nam ontslag, en besloot iets heel anders te gaan doen: afval uit het water halen. En daar kunnen alle Londenaren nu bij helpen. Lizzie heeft namelijk een app ontwikkeld, waarmee je met een geotag kunt aangeven waar afval in het water ligt. Zo kun je in je eentje heel wat bereiken, zegt ze tegen de BBC:

”Individual actions they all ad up and they can all count for a huge global change. I think actually it is really important for people to understand that there contribution means a lot and it is so valuable even if they are just one person.”

Ja, het moge duidelijk zijn: 1 persoon kan een behoorlijk verschil maken. Lizzie werkt nu samen met de universiteit van Nottingham om het afval in kaart te brengen. Het uiteindelijke doel is om het afvalbeleid van de stad te verbeteren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).