Meldingen discriminatie afgenomen


Het aantal meldingen van discriminatie is afgenomen. Dat is te lezen in het rapport Discriminatiecijfers 2018. Eerder waren er ruim 11 duizend meldingen, vorig jaar daalde dit met 5 procent. Of er daadwerkelijk minder wordt gediscrimineerd is volgens de onderzoekers moeilijk te zeggen. Zij hebben wel ideeën waarom er waarschijnlijk minder gediscrimineerd wordt. Vorig jaar waren er minder spraakmakende incidenten die een heftige maatschappelijke discussie veroorzaakten. In het verleden zorgde bijvoorbeeld de zwartepietendiscussie voor pieken in het aantal meldingen. Ook nieuwe gedragsregels van Facebook en andere internetbedrijven kunnen het aantal meldingen van online-discriminatie hebben verminderd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).