‘Music Memory Box’ grote steun voor dementerenden


Een bijzondere uitvinding van de Britse Chloe Meineck. Namelijk een muziekdoos voor demente mensen: de Music Memory Box. Dat is een grote houten doos, die je kunt vullen met voorwerpen die iets speciaals voor je betekenen. Zoals een foto of een schelp. Elk voorwerp kun je koppelen aan een liedje dat daar volgens jou bij hoort. Door op alle dingen een speciale sensor te plakken, herkent de muziekdoos het voorwerp. En speelt hij het goede liedje af als je bijvoorbeeld de schelp erin legt.
Deze uitvinding heeft al veel families geholpen – zo ook de dochters van de 74-jarige Monica, dat vertellen ze aan SWNS: ‘it gives us HER’.
Als ze de muziekdoos gebruiken leeft hun moeder helemaal op, en zien ze haar zoals ze echt is.

De ontwerper heeft al veel prijzen gewonnen met haar idee. En ze werkt er nu aan om de muziekdoos op grotere schaal te produceren, zodat veel meer families en vrienden ze kunnen gebruiken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).