Niet alleen vlees, maar ook zuivelproducten krijgen nu ook een Beter Leven Keurmerk

© Jazzmatica on Flickr

Naast vlees, kunnen nu ook zuivelproducten een Beter Leven Keurmerk krijgen. Dat lezen we in het AD. Het Beter Leven Keurmerk is een initiatief van de Dierenbescherming en moet het welzijn van koeien verbeteren. Om het keurmerk te ontvangen moeten koeien bijvoorbeeld elke dag minimaal 6 uur buiten grazen. De nieuwe criteria zijn ook gunstig voor het milieu en de natuur. Boeren die het keurmerk ontvangen maken bijvoorbeeld ruimte voor bloemen, insecten en weidevogels. Ook maken ze gebruik van groene energie en maken ze beperkt gebruik van vervuilende bestrijdingsmiddelen. Vanaf vandaag kun je bij de Jumbo dus melk en yoghurt met een Beter Leven Keurmerk kopen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).