Nieuwe aanpak Alzheimer ‘hoopgevend voor de toekomst’


Een positieve ontwikkeling in het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De universiteit van Washington is bezig met een nieuwe aanpak om de giftige proteïnen die aan de basis van deze hersenziekte staan, te bestrijden. Ze gebruiken hiervoor zogenoemde ‘synthetische peptides’, lezen we vandaag op New Atlas. Hiermee wordt de vorming van bepaalde stoffen die de zenuwcellen aantasten in een vroeg stadium tegengegaan. De eerste testen bij muizen zijn veelbelovend. Het zal nog even duren voordat er een medicijn voor mensen is, maar volgens artsen is deze ontwikkeling hoopgevend voor de toekomst.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).