Nieuwe fietsdienst in Soest haalt ouderen naar buiten


Een mooi initiatief uit Soest. Ouderen die slecht ter been zijn, eenzaam zijn of een visuele beperking hebben, kunnen daar vanaf nu een ritje maken met een speciale fiets: de riksja. Dat is zo’n fiets waar 2 passagiers in kunnen zitten. Het idee is dat een vrijwilliger gaat trappen terwijl een of twee passagiers achterin gaan zitten. Zo komen deze ouderen vaker de deur uit. En samen kunnen zij dan herinneringen ophalen over ‘de goede oude tijd’. In een video van RTV Utrecht zien we hoe Bert van Loon het beleeft:

“Het voldoet aan alle verwachtingen en het is bijzonder leuk om hier zo voorop te zitten en 180 graden om je heen te kunnen kijken.”

Voor meneer Van Loon is de riksja erg handig, want hij heeft last van een aandoening waarbij hij vaak duizelig wordt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).