Nieuwe markering borstsparende operatie ‘stuk vriendelijker voor patiënt’


De NOS meldt een Europese primeur in Enschede op het gebied van borstkankerbehandeling. Vandaag wordt in het Medisch Spectrum Twente een borstsparende operatie uitgevoerd, waarbij de chirurg een chip inbrengt om de tumor in de borst te markeren. Tot nu toe werd bij zo’n operatie een dun metalen draadje of een radioactief jodiumzaadje ingebracht om de exacte plek van de tumor te bepalen. De nieuwe methode is een stuk vriendelijker voor de patiënt. Volgens oncoloog Anneriet Dassen is het grote voordeel dat patiënten niet meer een paar uur een metalen draadje uit hun borst hebben steken. En bij gebruik van een chip in plaats van een jodiumzaadje is er geen sprake meer van radioactieve straling. Dat is zowel een voordeel voor de patiënt als voor het medisch personeel.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).