Nigeriaanse vrouwen winnen prijs met recycle-bedrijven


Goed milieunieuws voor de hoofdstad van Nigeria, Lagos, waar ze kampen met een afvalprobleem. Er wonen meer mensen dan in heel Nederland, maar slechts 40 procent van het afval wordt er opgehaald en verwerkt. Tot voor kort, want nu is er een groep ondernemende vrouwen opgestaan om daar iets aan te doen, lezen we op Al Jazeera. Ze hebben een aantal recycle-bedrijven opgericht om de stad een stuk schoner te maken. Een ervan, WeCyclers, doet dit door een vergoeding te geven aan mensen die al fietsend op driewielers vuil inzamelen. Onlangs won dit bedrijf een geldprijs van 200 duizend euro, die tweejaarlijks door een Belgische stichting wordt uitgereikt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).