Orka’s en dolfijnen binnenkort bevrijd uit Russische ‘walvisgevangenis’


Tientallen orka’s en beloegadolfijnen worden bevrijd uit de zogenoemde ‘walvisgevangenis’ in Rusland. De dieren werden vorig jaar gevangen, met het doel ze te verkopen aan Chinese dierentuinen. Er was internationaal veel kritiek op deze ‘whale jail’, waar de orka’s en witte dolfijnen nauwelijks bewegingsruimte hebben. Nu zijn de voorbereidingen voor vrijlating dus in gang gezet. Dieren die niet gezond genoeg zijn om weer in het wild te overleven, worden eerst behandeld.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).