‘Pak je mobiel om te bellen, niet om te filmen!’


Het Rode Kruis gaat iets doen om jongeren bewust te maken van het gebruik van hun mobiele telefoon in het geval van een noodsituatie. In plaats van hun mobiel te pakken en als een ramptoerist een filmpje te maken, moeten ze juist iets positiefs doen en 112 bellen. Er komt een lesmodule die leerlingen van de middelbare school leert en stimuleert om dit te doen. Scholieren krijgen in de les fragmenten te zien van situaties op straat en kunnen dan aangeven wat zij zouden doen: helpen of niet. Door over keuzes te praten hoopt de hulporganisatie te bereiken dat jongeren na een ongeval vaker de telefoon pakken om 112 te bellen in plaats van de gebeurtenissen met hun mobieltje te gaan filmen.

Meer informatie via NU.nl


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).