President Rwanda verleent gratie aan 367 vrouwen en meisjes in gevangenis


In Rwanda worden honderden vrouwen en meisjes bevrijd uit de gevangenis. Zij zaten vast vanwege het plegen van abortus. Paul Kagame, de president van Rwanda, heeft die vrouwen en meisjes nu gratie verleend dat schrijft The Guardian vandaag. Tot voor kort was het plegen van abortus helemaal verboden in Rwanda. Sinds vorig jaar is het alleen toegestaan in bepaalde gevallen, bijvoorbeeld na verkraching of incest. Mensenrechtenorganisaties zijn positief over het presidentieel pardon, maar zeggen dat er nog veel te doen is op het gebied van vrouwenrechten in Rwanda.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).