‘Robot-inspecteur’ controleert veiligheid olie- en gasplatforms

© Screenshot uit de video van Bright

Met één oog op de grond gericht en een oog vooruit, rolt ‘ie met zijn rupsbanden over het terrein. Ik heb het over de inspectierobot van het bedrijf ExRobotics. Die kan worden ingezet om de veiligheid van olie- en gasplatforms te controleren. De robot kan bijvoorbeeld roestvorming en gaslekken opsporen. Vanuit een controlekamer kan de inspecteur dan veilig zien wat de robot allemaal ontdekt. En met de komst van 5G wordt dat alleen maar makkelijker, vertelt technicus Jeroen Mostert in een video van Bright:

“Met 4G zien we vooral dat het beeld kwaliteit minder is, en met 5G hebben we veel meer beltbreedte en kunnen we mooie heldere beelden doorsturen.”

Ja, hoe scherper die beelden, hoe grondiger de inspecties. Op dit moment wordt de 5G-variant getest op een terrein in Per-NIS.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).