Rotterdamse haven mogelijk nieuwe plek voor Europa’s grootste groene waterstoffabriek


De olieraffinaderij van BP in de Rotterdamse haven gaat misschien draaien op waterstof in plaats van aardgas. Dat lezen we vandaag in de Volkskrant. Om dat mogelijk te maken wordt gewerkt aan de grootste groene waterstoffabriek van Europa. Om zo de raffinaderij van stroom te voorzien. En dat is goed nieuws, want de CO2-uitstoot kan hiermee met 350 duizend ton per jaar afnemen. In 2022 wordt beslist of de waterstoffabriek er daadwerkelijk komt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).