Roy woog 160 kilo. Zondag rent hij zijn derde marathon


Op de voorpagina van het AD vandaag een opvallende foto. Een behoorlijk zware man op een camping, die een worstje omdraait op de barbecue.

Daarnaast de vraag: “Gaat Roy zondag de marathon lopen?”. Het antwoord daarop is: ja! Taxichauffeur Roy Ruijter woog 160 kilo, ging vier keer per dag langs de McDonalds en kon zijn eigen veters niet meer strikken. Nu weegt hij nog maar de helft en loopt aanstaande zondag in Rotterdam voor de derde keer een marathon. De ommekeer kwam na een maagverkleining, maar Roy had toen al van zijn huisarts te horen gekregen dat hij serieus moest afvallen om te kunnen overleven. Hij besloot te gaan wandelen, heuveltje op, heuveltje af. En met resultaat komende zondag dus, loopt Roy zijn derde marathon.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).