‘Sensorbroek’ moet blessures bij voetballers voorkomen


Sporters maken steeds vaker gebruik van technologische snufjes om beter te presteren. In Delft werken ze aan de volgende stap: een sensorbroek die kan helpen blessures te voorkomen.  Dat is te zien in een video van Bright.
De sensorbroek meet de bewegingen tijdens het voetballen. En met die informatie kan later worden teruggerekend hoe groot de kracht is geweest van een spierbeweging.

Erg handig zo’n broek, vindt ook Edwin Goedhart, bondsarts van het Nederlands elftal. Hij voorspelt dat de sensorbroek de dagelijkse manier van trainen gaat veranderen, en dat voetballers daardoor minder blessures oplopen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).