Steeds meer scholen maken werk van gelijke kansen leerlingen


‘Ongelijke kansen op school nemen niet meer toe’, dat kopt Trouw vandaag. Uit een jaarlijks rapport van de Onderwijsinspectie blijkt dat steeds meer scholen en opleidingen werk maken van gelijke kansen voor leerlingen en studenten. Bijvoorbeeld door het te hebben over bewuste of onbewuste vooroordelen, of door te werken met brede brugklassen. Dat zijn brugklassen met gemixte niveaus. En die maatregelen werpen hun vruchten af, blijkt uit het rapport. Het effect is vooral te zien bij kinderen met een migratieachtergrond. Zij vallen minder vaak uit en halen vaker een diploma.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).