Tandartstournee helpt mensen met een laag inkomen


Duizend mensen die geen tandartsbezoek kunnen betalen, krijgen de komende maanden toch een behandeling. Namelijk in de mobiele tandartspraktijk. Vanaf vandaag begint hulporganisatie Dokters van de Wereld aan een tandheelkundige tournee. Met als eerste stop het dorp Waddinxveen in Zuid-Holland. Daarna gaan de mobiele tandartspraktijken heel Nederland door. Alle patiënten zijn vooraf geselecteerd door maatschappelijke organisaties, zoals opvangcentra voor daklozen, voedselbanken en de schuldhulpverlening. Zij krijgen nu een gratis behandeling, zoals bijvoorbeeld het vullen van gaatjes.

Bovendien wil Dokters van de Wereld meer aandacht vragen voor dit probleem – volgens de organisatie is een bezoek aan de tandarts voor een half miljoen mensen in Nederland niet te betalen.

Meer informatie via RTL Nieuws


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).