Tilburgse methode leidt tot daling ziekteverzuim politie


Het ziekteverzuim bij de politie neemt voor het eerst sinds jaren af en dat heeft alles te maken met een succesvolle methode van de politie in Tilburg. Dat district wist het verzuim de afgelopen jaren drastisch te verminderen. Volgens districtschef Peter Verschuur zijn ziekte en verzuim niet hetzelfde, vertelt hij aan het AD. Tilburgse korpschefs zijn getraind om in verzuimgesprekken echt tot de kern van het probleem te komen. En zoeken vervolgens altijd naar een creatieve oplossing. Neem bijvoorbeeld een oudere wijkagent die moeite heeft met de onregelmatige uren. Hij kan misschien wel in een andere functie aan de slag. De Tilburgse methode levert overal succes op. Op landelijk niveau is dus zelfs al een daling te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).