‘Trash girl’ ontvangt prijs van Theresa May

© Nadia Sparkles

Het is weer Doing Donderdag op Sublime. En daarom hoor je vandaag verhalen over mensen die zelf in actie komen om een verschil te maken. Zoals de 13-jarige Nadia Sparkles, ook wel bekend als ‘trash girl’. Ze ruimt al jarenlang haar school en wijk op. Hierdoor werd zij door haar klasgenoten gepest en uitgescholden voor ‘trash girl’.Ondanks dat – bleef ze mensen aansporen om hun afval op te ruimen – en dat heeft gewerkt. Online heeft ze inmiddels duizenden volgers. En nu heeft Nadia zelfs de points-of-lights-award gewonnen – een Britse prijs voor inspirerende vrijwilligers.
Morgen gaat ze naar premier Theresa May in Londen om de prijs in ontvangst te nemen. En de naam trash girl? Die draagt ze nu met trots.

Meer informatie via EPD24


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).