Vitamine C helpt patiënten het ziekenhuis eerder te verlaten


Vitamine C helpt patiënten om het ziekenhuis eerder te verlaten, lezen we op What Doctors Don’t Tell You. Dat concludeert de universiteit van Helsinki, die een aantal studies nog eens onder de loep nam. Hierin werd de voortgang van bijna 1800 patiënten gevolgd die extra vitamine C kregen tijdens hun opname. Het dagelijks toedienen van 2 tot 4 gram vitamine C verkortte het verblijf in het ziekenhuis tot 9 procent. Dat lijkt niet veel. Maar als je bedenkt dat dit ook geldt voor patiënten van de Intensive Care Unit, dan is het wel opzienbarend.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).