‘Vluchtelingen worden IT-ers’


Het tekort aan gekwalificeerde IT-medewerkers loopt nog altijd op. Tegelijkertijd zijn er veel hoogopgeleide vluchtelingen in Nederland die geen baan hebben. Het non profit-initiatief REFUGEE-FORCE besloot voor deze twee problemen een gecombineerde oplossing te bedenken. Ze leiden nu namelijk statushouders op voor een baan in de IT-sector.

Volgens Nick Broekema, een van de initiatiefnemers van REFUGEE-FORCE, ontstaat zo een mooie match. De studenten worden opgeleid tot Salesforce-specialist, een populaire bedrijfssoftware-applicatie waar veel vraag naar experts voor bestaat. De eerste deelnemers zijn afgelopen week gestart met de opleiding en één van hen legt uit waarom hij dit doet:

“It’s about hoping and dreaming and aiming for the best. And that’s what they are doing and all of us are trying to do, like aiming for something to pay back for the country that they hiring us and they welcomed us and also for ourselves as a human being.”

REFUGEE-FORCE hoopt de komende jaren een flink aantal werkloze vluchtelingen van een baan te voorzien en tegelijkertijd het IT-personeelsprobleem van veel organisaties op te lossen.

Meer informatie via BNR


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).