Vroeger was James lui, nu vliegt hij de wereld rond in een gyrocopter


De Britse avonturier James Ketchell is gisteren vertrokken vanuit Engeland om als eerste mens met een gyrocopter rond de wereld te vliegen. Een gyrocopter, dat is zo’n klein lichtgewicht vliegtuigje met de wieken van een helikopter. De 37-jarige James vliegt het komende halfjaar bijna 23-duizend zeemijlen en stopt tijdens zijn reis in 13 landen. En die stops zijn niet bedoeld om alleen maar uit te rusten. Hij wil met zijn actie 1 miljoen jongeren bewust maken dat ook zij bijzondere prestaties kunnen leveren. Als scholier was James namelijk nogal lui en had nergens zin in, totdat hij een aantal jaren later een ernstig motorongeluk kreeg. Dat schudde hem wakker en hij besloot zijn grenzen te verleggen. Met zijn tocht wil hij jonge mensen laten zien dat je alles kunt bereiken, als je maar echt wilt en in jezelf gelooft.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).