Vrouwen Onder 23 moet doorstroom naar nationaal elftal versoepelen


De KNVB kondigt een nieuw elftal aan: Vrouwen Onder de 23. Dat team moet de doorstroom naar het nationale elftal verbeteren. Tot nu toe waren er alleen jeugdteams voor meiden tot 19 jaar. En dan is de stap naar vrouwen Oranje behoorlijk groot, weet voormalig Oranje-speler Anouk Hoogendijk uit ervaring. Zij was een van de weinigen die wel  direct kon doorstromen van Vrouwen Onder 19 naar het nationale team.

”Da’s natuurlijk geweldig, maar ik heb wel ongeveer een jaar lang op de bank moeten zitten voordat ik mijn kans kreeg op speel tijd. Dus voor mij was het heel goed geweest om onder 23 te hebben. Dan had ik daar in ieder geval mijn speelminuten kunnen maken en mijn internationale ervaring kunnen opdoen.” 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).