Wetsvoorstel: directie sociale media aansprakelijk voor inhoud


De Britse regering heeft vandaag een wetsvoorstel ingediend. En dat kan voor grote veranderingen zorgen op social media. Dat meldt Reuters. De Britse regering wil de directie van social media bedrijven aansprakelijk stellen voor schadelijke inhoud op hun platforms.
Bijvoorbeeld intimidatie. Lukt dat niet – Dan krijgt het platform een flinke boete van een onafhankelijke toezichthouder. Nu is het nog zo dat veel bedrijven zoals Twitter en Facebook een eigen toezichthouder hebben. En daar wil de Britse regering een stokje voor steken. Met dit wetsvoorstel willen zij social media gebruikers beschermen tegen onder andere racisme, kindermisbruik en nepnieuws.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).