Zuid-Hollandse frietmaker werkt hard aan patatje zonder


In Trouw lezen we vandaag over het ‘patatje zonder’. Niet zonder mayo bedoel ik dan, maar zonder CO2. Het bedrijf Farm Frites in Zuid-Holland wil in 2030 helemaal uitstootvrij zijn. Aan dat doel wordt op allerlei manieren gewerkt. Zo moeten aardappelen straks geteeld worden met precieze doseringen kunstmest en met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Ook wordt gewerkt aan het zuiveren en opnieuw gebruiken van afvalwater. Zelfs de zogenoemde ‘Patatweg’ die wordt aangelegd van de fabriek naar de haven, krijgt een groen randje. Letterlijk, want de berm komt vol te staan ‘bijvriendelijke’ planten. Mooie plannen dus die behoorlijk veel impact kunnen hebben. Want de vraag naar patat stijgt wereldwijd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).