Regenboogvuilniszakken helpen Zweden met afval scheiden


Afval scheiden in zeven felgekleurde vuilniszakken. Het lijkt een hoop werk, maar daar hebben de inwoners van de Zweedse stad Eskilstuna geen problemen mee. Bijna iedereen scheidt zijn afval op die manier. Dat zien we in een video van de BBC. In de groene vuilniszak gaan bijvoorbeeld etenswaren, in de roze textiel en de gele papier. Eenmaal bij de afvalverwerker kunnen machines de kleuren herkennen en daardoor het afval scheiden. En van het voedsel uit die groene vuilniszakken – daar wordt bijvoorbeeld weer biogas van gemaakt voor stadsbussen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).