The Road to Rio

Wat houdt de sporters bezig in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro? Hoe bereidt het vluchtelingenteam dat deelneemt zich eigenlijk voor? Kun je water beter drinken of over je heen gooien als je af wil koelen? Welke innovatieve technieken worden er straks ingezet of getest? Zullen geprinte protheses ervoor zorgen dat paralympische records verpulveren? En staat het eigenlijk met duurzaamheid?

In de maand juli kijkt het Nieuws van de Vooruitgang vooruit naar de Olympische Spelen in Rio.

Iedere woensdagochtend zal gastcolumnist Floris Evers meer inzicht bieden in de ontwikkelingen rond dit thema. Met het Nederlands hockeyteam veroverde Floris zowel in Athene (2004) als in Londen (2012) een zilveren medaille. Tegenwoordig is hij performance coach en partner bij Peak4. Met zijn collega’s is hij tijdens de spelen in Rio gastheer van het Studio Rio Huis.

Alle columns en artikelen zijn hieronder terug te lezen.

13-7-2016

“Ik ken het gevoel. In 2004 voor de Olympische Spelen van Athene moesten wij allemaal een uur wachten op onze hotelkamer in Noordwijk. We zouden gebeld worden. Gelukkig ontving ik goed nieuws. We wonnen een medaille, werden gehuldigd in het Holland Heineken Huis, dansten in ontbloot bovenlijf in de nacht op de stranden van Athene met de medailles om de nek.” Lees meer

6-7-2016

“Aan het einde van de 19de eeuw, heeft Pierre de Coubertin het oorspronkelijke olympische credo (‘’citius, altius, forius, Latijn voor ‘sneller, hoger, sterker) nieuw leven ingeblazen: ‘Het belangrijkste bij de Olympische Spelen is niet de overwinning, maar de deelname, zoals ook in het leven niet de overwinning, maar het streven naar een doel het belangrijkst is.” Lees meer

Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).