GEO-scholen bieden kinderen in favela’s kans om meer te sporten

Geo School by NL Consulaat
© Geo School by NL Consulaat

Een speciaal scholenproject in de favela’s van Rio de Janeiro moet kinderen meer laten sporten. Dat meldt NRC. In aanloop naar de Olympische Spelen zijn er zogeheten GEO-scholen opgezet, die kinderen uit de sloppenwijken de mogelijkheid bieden om regelmatig en in een veilige omgeving te kunnen gymmen. De voetbalpleintjes in de favela’s zijn vaak niet veilig en basisscholen hebben niet het geld of de ruimte voor gymzalen. Door te sporten moeten de leerlingen meer zelfvertrouwen ontwikkelen en kunnen ze zich bovendien beter concentreren tijdens de andere lessen. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Road to Rio.


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!