Franse school zoekt leerlingen die zich weinig van regels aantrekken


Een Franse ICT-opleiding zoekt leerlingen die zich weinig van regels aantrekken. De Parijse École 42 heeft geen leraren of roosters en laat de studenten het vooral zelf uitzoeken. Dat schrijft NRC. De school is drie jaar geleden opgericht uit onvrede met het Franse schoolsysteem dat orde en conformisme in de hand zou werken. Volgens directeur Nicolas Sadirac zijn creativiteit, samenwerking en ondernemerschap veel belangrijker voor de digitale wereld. Driekwart van de leerlingen maakt de opleiding niet af, omdat ze aan het werk kunnen bij gerenommeerde bedrijven. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Toekomst van het Onderwijs.

Lees meer via NRC.


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!