Californië verruimt testmogelijkheden zelfrijdende auto’s

Autonoom Rijden
© Autonoom Rijden

Californië wil autofabrikanten meer ruimte geven om zelfrijdende voertuigen te ontwikkelen. Dat meldt Autoblog.nl. Nieuwe wetsvoorstellen in de Amerikaanse staat maken het mogelijk om prototypen op de openbare weg te laten rondrijden, zonder dat er een chauffeur met rijbewijs in de auto aanwezig is. Voorwaarde is wel dat de auto voortdurend in contact staat met het testcentrum. Ook Nederland wil de ontwikkeling van autonoom rijden stimuleren. Op Prinsjesdag kondigde minister Schultz van Infrastructuur aan de regelgeving rond proeven met zelfrijdende auto’s in Nederland te willen versoepelen. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Toekomst van Autonoom Rijden.

Lees meer via Autoblog.nl


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!