Nieuwe zelfrijdende auto’s maken contact met stoplichten

Waiting for traffic light by Matthias Ripp
© Waiting for traffic light by Matthias Ripp

Het autobedrijf Land Rover heeft samen met Ford een methode ontwikkeld waarmee zelfrijdende auto’s in staat zijn te communiceren met stoplichten. Dat schrijft Pulse Headlines. Een van de meest voorkomende problemen van zelfrijdende auto’s is het gebrek aan communicatie met andere verkeerselementen. Met de nieuwe techniek krijgen bestuurders een mededeling over de status van het dichtstbijzijnde stoplicht. De bestuurder kan vervolgens de snelheid aanpassen om rode lichten te vermijden. Doel is om autonome voertuigen te integreren in stedelijke omgevingen en fileproblemen en andere dagelijks uitdagingen op te lossen. Deze maand staat in het teken van Autonoom Rijden.

Lees meer via Pulse Headlines.


De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime!